Monday 21 October 2013

South indian pizza

  • Since I was a kid, sunday's night where pizza night, be it homemade, from the shop, frozen one, on baguette, on dough, etc. That's why last sunday night I was craving for pizza, and when ordering in a vegetarian restaurant, I labeled the dosa as the south indian pizza.
Dosa is a dough similar to the crepes but crunchier and thiner. If you prepare it at home then the dough will most probably turn softer, whiter and thicker. There are lot of types of dosa depending on it's content inside: masala dosa, cheese dosa, plain dosa, ...
  • Desde pequenias, los domingos noches era noche de pizza, fuera casera, de la tienda, congelada, sobre un pan, o de masa, etc. Por eso este domingo noche deseaba pizza. Al pedir en un restaurante vegetariano uno de los platos tipicos del sur de la India: el dosa, lo renombre como la pizza del sur de la India.
Dosa es una masa similar a la crep, pero mucho mas fina y crujiente. Si el dosa es casero, la masa sera mas blanca, blanda y gruesa. Existen muchos tipos de dosas, dependiendo de su contenido: masala dosa, cheese dosa, plain dosa, ...

  • Usually the dosa is presented in a roll style instead of triangular. And two mixtures: the green one: chutney (mixture of coconut, ginger, green chillies, etc); the red one: masala (a mixture of spices).
  • Normalmente el dosa se presenta en forma de roll en vez de triangular, y con dos acompaniantes. El verde: chutney (mezcla de coco con jengibre, picante verde, etc.); y el rojo: masala (salsa de especies).

  • My choice last night: cheese masala dosa!
  • Mi pedido la noche anterior: cheese masala dosa!

  • Inside of the cheese masala dosa, apart from the chesse, you have a mixture of patatoes, onions and spices.
  • En el cheese masala dosa, aparte del queso, hay una mezcla de patatas con cebolla y especies.

No comments:

Post a Comment